Erik Geurts is een van de meest ervaren Revive Adserver consultants van Nederland. Hij is ook lid van het open source project team dat de software verder ontwikkelt.

In deze nieuwe korte aflevering van mijn Vraag & Antwoord serie, dit keer een e-mail die ik ontving van Milan. Hij schreef:

Ik wil graag weten of het mogelijk is om twee ‘floaters’ van verschillende afmetingen (250×250 and 500×500) in dezelfde zone te vertonen.

Mijn antwoord aan Milan was:

Wat je nodig heb is de optie om een aangepaste afmeting van * en * te specificeren voor een zone, waardoor elk formaat advertentie er in past.

De hoogte en breedte van een zone bepalen

Als je in de Revive Adserver interface naar de Properties pagina van een zone gaat, dan kun je daar de afmetingen van de zone invoeren. In eerste instantie laat het systeem de standaard afmetingen van de IAB zien, maar de allerlaatste regel uit het lijstje stelt je in staat om met de hand een aangepast formaat in te voeren.

Zodra je dat gedaan hebt, kun je elke willekeurige afmeting intypen, maar je kunt ook een * als ‘joker’ invoeren:

Nadat je de wijzigingen bewaard hebt, kun je elk formaat banner aan deze zone koppelen, het zal altijd passen.

Houdt wel in gedachten dat dit toe vreemde resultaten kan leiden, als je zo’n flexibele zone gebruikt in een webpagina. Stel je eens voor wat er gebeurt als je een 160×600 wide skyscraper zou proberen te vertonen op een plek die bedoeld is voor een 728×90 leaderboard!