Erik Geurts is een van de meest ervaren Revive Adserver consultants van Nederland. Hij is ook lid van het open source project team dat de software verder ontwikkelt.
Retargeting Plugin voor Revive Adserver

Retargeting Plugin voor Revive Adserver

Het team van AdserverPlugins.com heeft de release van hun Retargeting plugin voor de Revive Adserver aangekondigd. Met deze plugin kunnen publishers, ad networks en adverteerders retargeting functionaliteit (ook wel remarketing genoemd) toevoegen aan hun Revive Adserver.

Wat is Retargeting?

Retargeting is een geavanceerde vorm van targeting van advertenties, waarbij het gedrag van bezoekers van websites wordt waargenomen door de ad server. Met deze informatie kan de ad server daarna de meest relevantie advertentie selecteren voor elke bezoeker, zelfs dagen of weken later.

Het verschil tussen directe targeting en retargeting

Targeting is een techniek die wordt gebruikt om de effectiviteit van advertentiecampagnes te vergroten. Het kan direct worden toegepast, waarbij de advertenties worden gematched met de inhoud van de webpagina of bekende demografische informatie over de bezoeker. Maar het kan ook indirect worden toegepast, door informatie die in het verleden is verzameld en opgeslagen te gebruiken om te besluiten of een advertentie vertoond mag worden. Dit wordt vaak behavioral targeting, retargeting of remarketing genoemd. Wikipedia heeft een zeer helder artikel over Behavioral Targeting.

Directe targeting is met Revive Adserver standaard al mogelijk, maar de Retargeting plugin voor Revive Adserver voegt daar ook retargeting aan toe.