Erik Geurts is een van de meest ervaren Revive Adserver consultants van Nederland. Hij is ook lid van het open source project team dat de software verder ontwikkelt.

Revive Adserver logoHet Revive Adserver project team heeft versie 3.1.0 van de grats open source ad server uitgebracht.

Nieuw in Revive Adserver v3.1.0

Deze versie van Revive Adserver heeft een aantal nieuwe functies en verbeteringen:

  • Nieuw: Lege impressies worden nu geteld en gerapporteerd, en gebruik bij het berekenen van de waarschijnlijkheidspercentages voor contract campagnes. Dit betekent dat zones nu ook gebruikt kunnen worden zonder een remnant campange, wat voorheen werd afgeraden. Lege impressies worden ook getoond in de “Global History” en de “Website & Zones” statistieken en afzonderlijk gerapporteerd in de “Campaign distribution” tab voor websites en zones.
  • Nieuw: een experimentele functie is toegevoegd, die het mogelijk maakt om opzettelijk contract campagnes sneller uit te leveren met een instelbaar percentage impressies ten opzichte van de ideale lijn. Dit zou er voor moeten zorgen dat contract campagnes altijd de ingestelde doelstelling behalen op de einddatum.
  • Enkele van de verbeteringen:
    • Het “Contract (Exclusive)” campagne type heeft een nieuwe naam gekregen: “Override”. Hierdoor is het duidelijker wat de bedoeling van dit type campagne is.
    • De snelle navigatie uitklaplijsten voor advertisers/campaigns en websites wordt nu alfabetisch gesorteerd, wat flink bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van deze functie.

De belangrijkste bugs die zijn opgelost in deze versie:

  • Een probleem met tijdzones die niet goed in ogenschouw werden genomen tijdens het onderhoudsproces is opgelost. Deze bug had als gevolg dat contract campagnes niet goed werkten als de tijdsinstelling anders was dan UTC.
  • Een probleem waarbij een oude banner afbeelding werd gewist terwijl de banner deze nog in gebruik had, tijdens het vervangen van de de afbeelding in een bestaande banner, is opgelost.

Security fixes

Deze versie verhelpt ook twee security vulnerabilities, die in detail worden beschreven in de betreffende Security advisory.

Alle Revive Adserver installaties die worden gehost door Revive Adserver Nederland zijn al gepatched met versie 3.0.6, die deze security fixes bevat.

Download

Versie 3.1.0 van Revive Adserver is beschikbaar als download van de website.